JelentéseEredeteSzófaja Példamondatok

szuszpenzív

szuszpenzív szó jelentése

A "szuszpenzív" szó jelentése és fogalma a magyar nyelvben az alábbiak szerint értelmezhető: 1. Jelentése: A "szuszpenzív" egy olyan kifejezés, amely a szüneteltetést, felfüggesztést vagy ideiglenes megszakítást jelenti valamilyen tevékenységben vagy folyamatban. Ez a szó gyakran kapcsolódik munkahelyi vagy oktatási tevékenységekhez. 2. Fogalma: A "szuszpenzív" a latin "suspensio" szóból ered, ami "felfüggesztés" vagy "szüneteltetés" jelentést hordoz. Ebben az értelemben a "szuszpenzív" egy olyan állapotot vagy időszakot ír le, amikor egy tevékenység vagy folyamat átmenetileg megszűnik, általában előre meghatározott időtartamra. Példák: - Munkahelyi példa: A vállalat vezetése úgy döntött, hogy a munkavállalók béremelését hat hónapra szuszpenzívbe helyezi. - Oktatási példa: Az iskolai tanév során karácsonyi és tavaszi szünetekben több hétig tartó szuszpenzív időszakok vannak beiktatva. Összességében a "szuszpenzív" szó tehát az átmeneti, ideiglenes szüneteltetést vagy megszakítást jelenti egy adott tevékenységben vagy folyamatban.

Értékeld a meghatározást!
(Pozitív: 0 / Negatív: 0)

A szó eredetete, etimológiája

A szavak etimológiája gyakran erősen bizonytalan, és több feltételezés is előfordulhat!

A "szuszpenzív" szó eredete és kialakulása a "szuszpenzió" és "intenzív" szavak összetételéből ered.

A "szuszpenzió" egy olyan folyadék, amelyben egy szilárd anyag apró részecskék formájában lebeg. A szuszpenziókat általában előre felrázhatók, hogy a részecskék jól eloszlanak a folyadékban, majd idővel leülepednek.

Az "intenzív" jelentése pedig olyasvalamire utal, ami nagyon erős vagy hatékony.

A "szuszpenzív" szó tehát azt jelenti, hogy valami nagyon hatékonyan képes fenntartani a szuszpenziót vagy a lebegő részecskék eloszlását a folyadékban. Ez lehet például egy olyan anyag vagy technológia, amely segít megakadályozni a részecskék leülepedését és biztosítja a stabil szuszpenziót.

Az etimológiai elemzés alapján tehát a "szuszpenzív" kifejezés létrejött azért, hogy leírja és azonosítsa azokat a dolgokat vagy technológiákat, amelyek hatékonyan kezelik a szuszpenziót.

Betűrendben közeli szavak

szurok, szürreális, szuszék, szuszog, szuszpenzió, szuszpenzív, szuterén, szütyő, szuverén, szuverenitás, szűznemzés,