JelentéseEredeteSzófaja Példamondatok

cunnilingus

cunnilingus szó jelentése

A 'cunnilingus' kifejezés a szexuális tevékenységek közé tartozik, és az angol nyelvből származik. A jelentése azt jelenti, hogy egy férfi orálisan stimulálja a nő nemi szervét, vagyis a vulvát és a klitoriszát. A gyakorlat során a partner nyelvével és ajkával kényezteti a nő intim területeit, célja pedig az orgazmus elérése vagy a szexuális élvezet fokozása lehet. Fontos megjegyezni, hogy minden szexuális aktusban az együttműködésre, kölcsönös beleegyezésre és tiszteletre van szükség az összes résztvevő között.

Értékeld a meghatározást!
(Pozitív: 0 / Negatív: 0)

A szó eredetete, etimológiája

A szavak etimológiája gyakran erősen bizonytalan, és több feltételezés is előfordulhat!

A "cunnilingus" szó eredetét és kialakulását nehéz pontosan meghatározni, mivel az a szexuális aktus leírására szolgál, amelyben a nő nemi szervét nyelvvel vagy szájjal stimulálják. A "cunnilingus" szó az angol nyelvből ered, de latin és görög gyökerekkel rendelkezik.

A "cunnilingus" elnevezést először 1887-ben vezették be az angol nyelvben. A szó két részletből áll: "cunnus," ami azt jelenti a latinban "női nemi szervet", és a "lingere" jelentése pedig latinul "nyalni". Tehát összekapcsolva a két részt, a "cunnilingus" egy olyan cselekvést ír le, amely során a női nemi szervet orálisan stimulálják.

A cunnilingus gyakorlása azonban nem korlátozódik az angol nyelvterületre; más országokban és kultúrákban is használnak lokalizáltabb kifejezéseket ugyanezen tevékenység leírására.

Szófaja és helyesírása

főnév

Betűrendben közeli szavak

cúg, cujka, cuki , cula, culáger, cunnilingus, curriculum, curriculum vitae, curriculum_vitae, cvekedli, cvikipuszi,